نام اصلی : امى لى / 이예진 / Amy Lee
نام های دیگر : لى يه جين, آیلی نام هنری
تولد :  ۳۰ مهٔ ۱۹۸۹ ‏
محل تولد : دنور , کلرادو,  آمریکا US
ملیت :  کره جنوبی
سبک : پاپ کره‌ای, dance, R&B, electropop
حرفه‌ : خواننده, بازيگر , رقصنده ,مدل , شاعر
سازها : خوانندگی, پيانو ,فلوت
سال‌های فعالیت : 2012 تاکنون

زندگینامه

آمی لی با نام هنری آیلی (انگلیسی: Ailee؛ زادهٔ ۳۰ مهٔ ۱۹۸۹) یک خواننده اهل کره جنوبی است. او به عنوان بهترین و پرقدرت ترین ووکال زن کی پاپ انتخاب شده است و به او لقب ملکه ی صدای کی پاپ داده شده است .

Concerts
2013: Japan Debut Showcase (Shibuya, Japan)
2015: Fatal Attraction (1st Solo Concert)
2015: Ailee Concert (California, USA)

Music Bank
2013: In Istanbul (Special Stage "Üsküdar'a Gider İken" Cover)
2014: In Brazil (Special Stage "Aquarela do Brasil" Cover + World Cup Cheering)
2014: In Mexico (Special Stage "Donde Voy" Cover)

Collaboration Concert
2014: Winter Concert with Eric Benet
2014: Someday Concert with Wheesung
2015: Back to School with Wheesung
2016: Come Here with Yoon Min Soo

ETC.(Big Concert / Event)
2012: Music Core (Vietnam)
2013: 27th Golden Disk Awards (Kuala Lumpur, Malaysia)
2013: Grammy Awards Pre-Party (LA, USA)
2013: MNET M! Countdown (Taiwan)
2013: Eru Concert (Jakarta, Indonesia)
2013: 2K13 Feel Korea (São Paulo, Brazil)
2013: 2K13 Feel Korea (Perth, Australia)
2014: VK-Pop Superstar (Hanoi, Vietnam)
2014: MTV The Stage Big Pleasure
2014: Eru Hide & Seek (Jakarta, Indonesia)
2014: Mnet Asian Music Awards (Hong Kong)
2015: AIA Life Korea (Kota Kinabalu, Malaysia)
2015: K-Pop Concert (Yangon, Myanmar)
2015: Unite the Mic (Toronto, Canada)
2015: Korean Music Festival (Buenos Aires, Argentina)
2015: Korean Music Festival (São Paulo, Brazil)
2015: Jinusean Concert (Special Guest)
2015: Mnet Asian Music Awards (Hong Kong)
2016: Seoul Music Awards
2016: Ediya Music Festival
2016: JTN Summer Festival
2016: Dynamic Duo Concert (Special Guest)
2016: Ailee × Yoon Min Soo Concert

KCON
2016: KCON (Abu Dhabi, United Arab Emirates)
2016: KCON (New York, USA)

Filmography
2012     Dream High Season 2    
2016     Immortal Songs 2  
2012     Beatle Code 2   
Generation Sympathy Saturday    2012    
Vitamin    2012    
Patti Kim Show    2012    
Human Condition    2012    
2013    Great Marriage
2013    Beauty and the Beast (Lunar New Year's Special)   
Generation Sympathy Saturday    2013   
Miracle Korea    2013   
Crisis Escape No.1    2013   
2013    vs 100    
Live Information (Star Date)    2013   
Love Request    2013   
Gag Tonight    2013   
Weekly Idol    2013   
Smile People    2013   
On Style Lee Hyori Unni    2013   
Hello Counselor    2013   
2014     Real Men   
How to Eat and Live Well     2014    
Laws of the City     2014    
MBC Music Ailee's Vitamin     2014    
Hello Counselor     2014    
Running Man     2014    
Tray Song Relay     2014    
Star King     2014    
One Fine Day     2014    
Cool Kiz on the Block     2014    
After School Club     2014    
Superstar K6     2014    
2015     Superstar K7    
Jung Yongwha's Hologram     2015    
You Hee-yeol's Sketchbook     2015    
2016     Two Yoo Project Sugar Man   
Hello Counselor    2016    
Duet Song Festival     2016    
Fantastic Duo    2016    
Superstar K 2016 (K8)   2016