آشپزیزندگی

طرز تهیه قلیه ماهی ساده رستورانی با طعم بسیار عالی

طرز تهیه قلیه ماهی ساده رستورانی با طعم بسیار عالی

قلیه ماهی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که اصالت آن متعلق به استان های جنوبی کشورمان می باشد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه قلیه ماهی ساده در ادامه با سایت در نهایت همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
ماهی فیله شده ۴ تکه بزرگ
پیاز ۱ عدد
سیر ۳ حبه
شنبلیله ۱ قاشق غذاخوری سر پر
گشنیز ۲۰۰ گرم
تمرهندی ½ بسته
آرد گندم ½ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی ½ قاشق غذاخوری
فلفل تند (اختیاری) چند عدد
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

طرز تهیه قلیه ماهی ساده

مرحله اول

برای تهیه قلیه مایه خوشمزه ابتدا شنبلیله و گشنیز را می شوییم، سپس درون آبکش قرار داده تا آب اضافی شان به طور کامل خارج شود. در ادامه سبزی ها را به صورت ساطوری ریز مانند سبزی قورمه سبزی خرد می کنیم.

بخوانید:  طرز تهیه دمپخت میگو

مرحله دوم

در این مرحله یک تابه مناسب روی حرارت قرار داده و مقداری روغن اضافه می کنیم. در ادامه سبزی خرد شده را به تابه اضافه کرده و حدود ۱۰ دقیقه به آرامی تفت می دهیم تا سبزی تغییر رنگ داده و سرخ شود.

مرحله چهارم

توجه داشته باشید که شنبلیله را اگر بیش از حد سرخ کنیم، تلخ می شود. در ادامه ۲ قاشق غذاخوری روغن را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه داخل یک کاسه کوچک با هم ترکیب می کنیم، سپس روی گوشت ماهی ها ماساژ می دهیم.

مرحله پنجم

در این مرحله ماهی ها را کنار می گذاریم تا طعم ادویه ها را جذب کنند. در همین حین پیاز را به صورت نگینی خرد می کنیم، سپس به همراه کمی روغن به یک قابلمه مناسب اضافه می کنیم. در ادامه قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم.

مرحله ششم

حالا پیاز را به خوبی تفت می دهیم تا سبک و شیشه ای شود، سپس سیرها را داخل قابلمه رنده می کنیم و کمی تفت می دهیم تا عطر سیرها خارج شود. در ادامه رب گوجه فرنگی را به قابلمه اضافه می کنیم.

بخوانید:  جاهای دیدنی کردستان در عید نوروز ؛ از خروش در دامنه اورامان تا سفر به روستای پلکانی پالنگان

مرحله هفتم

رب گوجه فرنگی را به خوبی تفت می دهم تا به طور کامل سرخ شود، سپس سبزیجات سرخ شده را اضافه می کنیم. در ادامه ۱ لیوان آب به همراه فلفل تند و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می کنیم.

مرحله هشتم

حالا درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم مواد به مدت ۳۰ دقیقه با هم بپزند. در همین حین یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن اضافه می کنیم، سپس ماهی های طعم دار شده را به تابه می افزاییم.

مرحله نهم

تمام قسمت های ماهی ها را به صورت یکدست سرخ می کنیم. در ادامه پس از گذشت ۳۰ دقیقه ماهی ها را به قابلمه اضافه می کنیم. حالا تمرهندی را با یک لیوان آب داغ ترکیب می کنیم تا به طور کامل درون آب حل شود.

بخوانید:  گام به گام مراحل گرفتن ارز دولتی برای سفر حضوری و غیر حضوری

مرحله دهم

در این مرحله تمرهندی را صاف کرده و به قابلمه اضافه می کنیم. در صورت نبود تمرهندی می توانیم مقداری رب انار ترش اضافه کنیم. حالا اجازه می دهیم خورش به مدت یک ساعت روی حرارت بماند تا به طور کامل جا بیفتد.

مرحله یازدهم

در مرحله پایانی پس از اینکه خورش به خوبی به روغن افتاد، آنرا از روی حرارت کنار می گذاریم. در نهایت خورش را درون ظرف مورد نظرمان می کشیم، سپس به همراه برنج سرو می کنیم. در کنار این خورش خرما فراموش نشود!

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا